sâmbătă, 16 iunie 2012

Neata :)

Pai tocmai mi-am luat in primire patul care o sa ma gazduiasca urmatoarele cateva nopti. Cu alte cuvinte, am ajuns teafar, intreg si am gasit si hostelul. Evident ca m-am invartit 2 ore in jurul lui, dar l-am gasit.
Drumul a fost fara peripetii, cu alte cuvinte l-am dormit mai pe tot :D
Ce mi-a placut foarte mult in munchen pe aeroport a fost ca aveau o camera de rugaciune/meditatie. Nu era prea mare, continea un trunchi de copac vertical si cateva rafturi cu carti sfinte din diverse religii.




Evident ca mi-am facut meditatiile la cafeneaua de langa :D  Am ajuns la poarta dembarcare foarte devreme si erau pasagerii ptr zborul anterior celui catre seoul. Coincidenta a facut sa aud mandrul glas moldovienesc, deoarece zborul era catre chisinau. Izul de Asia a inceput sa se simta dupa zborul cu pricina, incepand sa se adune o multime de oameni cu ochii mici, si care rosteau cuvinte foarte lungi si terminate in vocalele a si o, "Kamsahamnida!" in sus si-n jos.
In avion am stat la geam, si am admirat niste mici patratele, Minsk, Ulan Bator,... si apoi unul care a devenit imens, Seoul.
De la aeroport am luat metroul si am admirat oamenii din jurul meu. E fascinant sa-i privesti. Toti tinerii cu tefonul in mana si casti, iar cei mai in varsta stand linistiti.Unii dintre ei mai citeau niste linii si cerculete, care erau desenate mai peste tot. In metrou, intai se anunta statia verbal si in scris in coreana, apoi in engleza,
chineza si japoneza. E foarte turist friendly.
Coborand la stataia Hangeong, am pornit pe jos catre hostel dupa indicatiile de pe site. Un lucru e clar, n-au fost scrise de un inginer. Cred ca genul asta de indicatii l-au facut pe Douglas Adams sa scrie ghidul autostopistului galactic! Si cam asta fu drumul. 
Am pe langa mine si o scolicica de pian, evident ptr copilasi, dar tot le fac o vizita. Mai am o scoala de yoga, cam  4000 de cafenele si food places, si un magazin North face. Cel din urma vine la fix. Probabil va fi cel dintai :D
Banii aici sunt 1$ = 1000 won, iar bancnota cea mai mare e de 50000 won,insa e mai rara. Cu alte cuvinte am un ditamai teanc de bani dupa mine. Si asta nu ptr ca sunt foarte bogat :)
Mai tarziu o sa plec sa manac ceva, poate chiar sepie cruda si vie :> si apoi  in recunoastere. 
Deocamdata atat din Seoul, unde e un pic de ceata  si racoare dar sper sa se incalzeasca in curand.
P.S.
Daca par analfabet, e din cauza ca scriu de pe kindle :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu