luni, 18 iunie 2012

Rainy day


De dimineata m-am trezit la 7, fara ceas, asa ca mi-am luat la mine pantaloni scurti si inca un tricou si am pornit cu metroul spre Gangnan, locul unde se practica Taekwondo. Conform brosurii de informare, antrenamentele incep la 9. Numai bine ca am facut mai mult cu metroul decat ma asteptam, si am coborat din el la 9.15. Insa nu-i nimic, gasesc Kukkiwon (acolo se practica) si ma duc la antrenament la 1. Nu chiar! Nimeni nu stia unde e. Asa ca am intrat intr-un local micut, aveau 3 mesese numai, unde un mosulet simpatic si familia lui gateau genial. Am ales ca de obicei cu degetul, si am primit taitei in sos picant cu fructe de mare, kimchi si inca o muratura,  si o supa simpla care se bea. Geniala mancarea! E un pic cam greu mancatul cu bete de fier, therefore, polarul si panatalonii mei au capatat un nou model :D. Langa mine, un korean in costum manca sorbind zgomotos niste supa cu taitei. Pe aici, rigiditatea mentala a manierelor noastre nu are ce cauta, oamenii sorb zgomotos si plescaie :>


Fiindca ploua cu galeata, nu prea am avut chef de vizitat, asa ca am intrat intr-o cafenea si am comandat un cappucino de la o domnisoara zambitoare care stia si un pic de engleza :) Cand l-am primit de la colega ei, m-a bufnit rasul si la fel si pe ea: imi desenasera in spuma o figura cu ochelari si mustacioara :>

Si prin metrou, si pe strada oamenii cu ochii oblici se uita curiosi la mine. Cand ii observ, intorc capul usor jenati. Sunt tare simpatici!
Fiindca a tot plouat, mi-am petrecut dimineata in cafenea si apoi la Dunnkin Donuts, citind. E extraordinar fara cele 3 joburi! Astazi m-am plimbat printre cladiri imense si am schimbat metroul prin mai multe statii. Si am vazut intr-una din ele vreo 7 oameni fara adapost, se pare ca au si ei. La fel si cand am iest afara, am vazut
destul de multi cersetori azi. Se pare ca nici o tara nu e scutita.
Macar nu erau rromi!
La pranz am mancat o supa simpla cu taitei si tofu, si o portie de orez cu vita in sos picant, presarat cu alge uscate si salata verde cruda. Yummi!!!
Daca locul unde mananc e mic, mancarea e iefitna, 4-6 mii won. Daca e mai mare, ajunge si la 16 mii (aici dau politicos din cap si plec:>).
Dupa masa am vizitat palatul Deoksugung, un palat mai mic inconjurat de cladiri imense, si am tot mers la pas cu ghidul in mana si cu mestecand niste bomboane. Soarele si-a reluat activitatea, si lumina frumos. Vreme super ptr plimbat printre oameni grabiti care misuna pe strazi ca niste furnici si ptr a face poze in stanga si in dreapta. 

Am avut o multime de timp ptr gandit azi, si imi place asta. Acasa nu am cum sa disec cele mai mici intamplari si sa extrag ceva din ele si din rostul lor. Si nici nu pot fi atent la micile amanunte ale vietii.
Noroc ca exista vacante :-)



Dintre nori, zgarie nori, oameni mici si oameni zambitori, Ionut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu